Waarom een intakegesprek?

kindercoach-Gouda-en omstreken-zelfvertrouwen-HSPelfvertrouwen-

Contact

Een tijdje geleden werd ik gebeld door een moeder die zich zorgen maakte over de boosheid van haar dochter (8jr.) en dat het leren op school niet vooruit gaat. De klik was er, dus ik stelde voor een intakegesprek in te plannen. Deze moeder gaf aan dat zij een intakegesprek eigenlijk niet nodig vond, want het probleem lag volgens haar bij haar dochter en niet zozeer bij haar als moeder. Ik heb haar het belang van het gesprek uitgelegd en ze ging schoorvoetend overstag.

Het intakegesprek

Een week later was het zover, het intakegesprek. Samen met deze moeder heb ik de piramide van Maslow besproken en inzichtelijk werd dat dit meisje bouwstenen miste in de onderste lagen van de piramide. Zo kwam naar voren dat dit meisje moeilijk inslaapt (voldoende slaap is een eerste levensbehoefte). Moeder vertelde dat ze een jaar geleden is gescheiden van de vader van dit meisje. Deze scheiding heeft ook impact gehad op het welbevinden. Tijdens een scheiding verandert er veel in het leven van een kind. Dit meisje heeft door de scheiding haar vertrouwde huis moeten verlaten, omdat beide ouders ergens anders zijn gaan wonen. Daarnaast houden de allerbelangrijkste personen in haar leven niet meer van elkaar. Allemaal gaten in de onderste lagen van de piramide. Het is volkomen logisch dat dit meisje door het ontbreken van een aantal bouwstenen niet goed tot leren komt! Het kunnen leren is immers pas de aller bovenste laag van de piramide. En zelfwaardering in de bijna bovenste laag. Het fundament wankelt nog teveel om goed aan de bovenste lagen toe te komen.

Toen ik dit aan deze moeder uitlegde, reageerde ze heel verrast. Op deze manier had ze nog niet naar de boosheid en de leerprestaties van haar kind gekeken. We hebben samen gekeken wat er nodig is om de gaten in de onderste lagen te kunnen dichten/helen. Samen met dit meisje ga ik aan de slag om de scheiding te verwerken en haar hoofd wat leger te leren maken. Dan zal inslapen vast beter gaan en boosheid afnemen en is er ruimte om zich cognitief weer te gaan ontwikkelen.

Achteraf gaf moeder aan dat ze blij was met de verhelderende inzichten die het intakegesprek haar al gegeven hebben. En door de informatie die deze moeder mij gedeeld heeft; had ik een goede basis om met dit meisje aan de slag te gaan.

Hoe gaat het nu?

We hebben inmiddels het coachtraject afgerond en het gaat erg goed met dit meisje! En dat heeft er mede mee te maken dat deze moeder haar dochter beter begrijpt en aan kan sluiten bij wat haar dochter nodig heeft van haar.

En jij?

Loop jij net als deze moeder ook vast? Je bent welkom om jouw verhaal te delen en dan kijken we samen wat ik voor jou/ jullie kan betekenen.

Hulp vragen is geen falen, het is een mogelijkheid om weer te kunnen groeien!