Workshops

Thema workshops

Workshops worden aangekondigd in de nieuwsbrief. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan nu in om op de hoogte te blijven. Of kijk in mijn agenda of op mijn Facebookpagina wanneer deze workshops gegeven worden.

‘Ik ben 9’ workshop voor ouders

Tijdens deze workshop vertel ik je over de negenjaarsfase. Wat is er leuk aan? En wat maakt het lastig? Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn EIGEN manier. De workshop is interactief. Met elkaar nemen we een kijkje achter het gedrag van het kind en onderzoeken we de verschillende behoeftes die het kind heeft in deze periode. Tijdens deze workshop krijg je praktische handvatten om jouw kind op een fijne manier te ondersteunen tijdens deze periode.

Kosten zijn €49,50* per deelnemer inclusief het toffe boek ‘Ik ben 9′. Kom je met z’n tweeën? Dan betaald de tweede persoon €25,-* (excl. boek). Workshops worden onder andere aangekondigd op mijn facebookpagina.

* incl. btw

 

De training tot ‘Ik ben 9’ specialist heb ik gevolgd bij Bauke Borsboom, auteur van het boek ‘Ik ben 9’ en de creator van de ‘Ik ben 9’ specialisatie voor professionals.

Hoog sensitieve kinderen

 

Is jouw kind heel gevoelig en wil je hier graag meer over weten? Of vind je het lastig om met deze karaktereigenschap om te gaan?

In deze workshop leg ik je uit wat hoog sensitiviteit is en leer jij jouw kind (nog) beter begrijpen! Je gaat ervaren hoe het is om overprikkeld te zijn en je leert vervolgens wat je hier tegen kunt doen. Ook ontvang je praktische handvatten die je gelijk toe kunt passen in het dagelijkse gezinsleven.

 

Kosten zijn €17,50 per deelnemer of €30,00 per koppel. Liever de workshop privé aan huis, helemaal gericht op jouw gevoelige kind? Dat kan! Kosten €90,00.

 

Wil je meer informatie? Stuur dan even een berichtje.

 

 

Brugklasmiddag voor groep 8-ers

Speciaal voor groep 8-ers die de overstap maken naar de middelbare school een beetje spannend vinden, organiseer ik zaterdag 3 juni 13:30-16:30 weer een leuke brugklasmiddag!

We oefenen met zelfverzekerd kennismaken met nieuwe klasgenootjes. En hoe maak je hierbij een goede eerste indruk waarbij je dicht bij jezelf blijft?
Welke onee! gedachten heb je, waardoor je het allemaal zo spannend vind? En hoe kunnen we deze omzetten naar gedachten die je wel kunnen helpen?
Ook gaan we aan de slag met hoe jij zo goed mogelijk jouw huiswerk in kan plannen en overzicht kan bewaren. En we onderzoeken de do’s en dont’s op sociale media. Als afsluiter spelen we het super leuke Brugklasspel!

Jouw kind kan na deze middag goed voorbereid en met meer zelfvertrouwen de stap naar het voortgezet onderwijs maken!

Kosten: €40,00 incl. materiaal, lekkers, drinken en een middag vol gezelligheid.

Er staat een Brugklasmiddag gepland op . Opgeven kan hier!

brugklasmiddag-faalangst-onzekerheid-kindercoach-gouda

 

Interesse in een workshop?

“De brugklasmiddag was handig want je hebt een goede voorbereiding en dingen die je kan verwachten in de brugklas. En hoe je gesprekjes kan voeren. Hier heb ik goede tips voor gekregen. Het was heel leuk. Annemarie is aardig en hielp goed en leefde mee. Het brugklasspel was leuk. De vragen waren leuk en het was spannend die er gaat winnen.”

P. (12 jaar)

“De brugklasmiddag was super leuk! Ik heb veel geleerd zoals: hoe ga je om met pesten en hoe je in gesprek komt en hoe je je agenda moet doen. Het brugklasspel was super leuk en spannend”

M. (11 jaar)

“Ik vind de Brugklasmiddag echt super leuk! Je leert er om nieuwe contacten te maken en om stevig in je schoenen te staan. Je krijgt een boekje met allemaal dingen die je helpen. Je maakt echt kennis met de brugklas. Annemarie was super aardig en je kan bij alles bij haar terecht. Ze zorgt voor je als een echte moeder. Het Brugklasspel was een leuk spel. Het waren leuke vragen en het was gezellig. Bye!”

A. (11 jaar)

Het was gezellig en we hebben ook nog wat te drinken en eten gekregen. Aan het einde hebben we een leuk spel gedaan. Annemarie is vrolijk en gezellig

E. over de Brugklasmiddag

Annemarie is een aardige coach die zelf ook dingen durft te delen. Ze helpt, is begripvol, bedenkt leuke opdrachten en kan enthousiast vertellen. Het voelt veilig. Ik heb goede tips gekregen

K. over de Brugklasmiddag

Super bedankt voor de workshop Timemanagement voor ouders. Het geeft een goed gevoel om te merken dat je niet de enige bent die daar mee kampt, dat de management van de tijd dat je daar niet de enige in bent. Ik heb zeker veel dingen ervan opgestoken. De lijstjes die je kan maken zijn heel handig hierin en ga ik zeker gebruiken. De Weckpot vond ik ook leuk om zo meer tijd voor je partner en jezelf te creeeren. De tips aan het eind maar vooral de tijdverspillers vond ik een eye opener. Je ziet dan staan wat verspillers zijn en je komt erachter dat je veel daarin herkent. Super interessant en heb er veel van opgestoken. Bedankt nogmaals’.

Moeder over de workshop Timemanagement voor ouders

‘Jullie workshop was informatief en draagt bij aan een goed inzicht in de dagelijkse bezigheden. Ik kan er veel leerpunten uit halen en zal deze zeker (proberen) toe te passen in het dagelijkse leven’.

Deelnemer over de workshop Timemanagement voor ouders

‘Bedankt voor deze workshop Timemanagement voor ouders, het was een leuke workshop waarin ik herkenning vond met anderen. Goed om te merken dat het echt niet altijd groener is bij een ander en je bewust te worden om ook eens stil te staan bij jezelf en je gezin. De vraag aan je kind wat is nou het belangrijkst voor mama ga ik eens stellen bij mijn zoontje en dochtertje. De tip checkpad en een familyplanner neem ik mee’.

Moeder over de workshop Timemanagement voor ouders

‘Leuke workshop, twee enthousiaste trainers die de tools en handvatten goed kunnen overbrengen. In een uur tijd word je op een relaxte en gemoedelijke manier geconfronteerd met jezelf en kan je daar mee aan de slag. Dank je wel’.

Vader over de workshop Timemanagement voor ouders:

“Annemarie en de Brugklasmiddag krijgen een 9 van mij. Ik vind Annemarie aardig. Ik heb nu een goed gevoel bij de brugklas en weet nu hoe ik om moet gaan met pesters.”

L. (12 jaar) over de Brugklasmiddag

“Ik geef de brugklasmiddag een 10, omdat de training mij moed en zelfvertrouwen heeft gegeven. Ik heb geleerd hoe ik om moet gaan met pesters en hoe ik lichaamstaal kan lezen. Ook heb ik geleerd hoe ik een goede planning kan maken en nog veel meer!”

W. (12 jaar) over de Brugklasmiddag

“Ik geef Annemarie een 9, ze is aardig en ze gaat goed op dingen in. De training heeft mij sterker gemaakt. Ook heb geleerd hoe ik op nieuwe klasgenoten afstap en hoe ik kan invoegen in een groep. En ik heb leren plannen. Eigenlijk heb ik heel veel geleerd! Nu weet ik hoe alles in de Brugklas gaat.”

M. (12 jaar) over de Brugklasmiddag

“Afgelopen week, samen met onze dochter, naar de workshop HSK of Hoog Sensitieve Kinderen geweest.
Vooraf geen idee wat ik hiervan kon verwachten. Ben “nogal sceptisch” om het zacht uit te drukken. Een hele leerzame workshop, in een ongedwongen en huiselijke omgeving. Je voelt je dus prima op je gemak! Veel geleerd over wat HSK inhoudt/ betekend en handvatten gekregen hoe je hier al ouder/ kind mee kan omgaan.
Filmpje wat Annemarie in de workshop gebruikt, is een eye opener! Niet geheel onbelangrijk… voor de inwendige mens werd ook goed gezorgd. Achteraf nog een super samenvatting van de workshop mee gekregen. Annemarie is enorm enthousiast en kan haar kennis goed overbrengen. Luistert ook goed naar de aanwezige personen en kan zich goed inleven.”

Deelnemer workshop Hooggevoeligheid bij Kinderen

“Vorige week ben ik bij de workshop voor hoog sensitieve kinderen geweest. De workshop is in een fijne en huiselijke sfeer, dit maakt het erg fijn om met Annemarie maar ook om met de andere gezinnen te praten.
Doordat de groep erg klein is heb je 1 op 1 begeleiding en word er voor de volle 100% naar je geluisterd.
Ook is Annemarie een mensen mens om het zo even te zeggen. Niks is raar en alles wat je vraagt of zegt is goed. Dit maakt het erg fijn en comfortabel om je verhaal kwijt te kunnen. Nogmaals bedankt! Mocht je nog informatie willen over HSP voor zowel kind als volwassenen is Superkids Coaching zeker een aanrader! “

Deelnemer workshop Hooggevoeligheid bij Kinderen