Blogs

Draakje vurig en de spanningsmeter

Draakje-spanning-boosheid-kindercoach-Gouda-Superkids-Coaching

Heeft jouw kind een temperamentvol karakter?

DRAAKJE VURIG is een boekje waarin op kinderniveau uitgelegd wordt hoe een kind spanning opbouwt. Op de achterste bladzijde staat de SPANNINGSMETER. Deze spanningsmeter kan al bij jonge kinderen (vanaf 4 jaar) worden toegepast, omdat hij zo enorm beeldend is

Super praktisch en toepasbaar

Ik gebruik deze spanningsmeter tijdens coachsessies, maar ook met regelmaat bij onze pleegdochter van 5 jaar oud. Als ik zie dat er ‘iets’ is en Celine er zelf geen woorden aan kan geven, dan pak ik de spanningsmeter van Draakje Vurig erbij. Samen kijken we wat op dat moment haar stemming is en vervolgens lukt het haar om te vertellen waarom het Draakje op dat moment bijvoorbeeld heel oranje is. Samen bespreken we hoe we ervoor kunnen zorgen het Draakje weer groen te laten worden. Celine vind het nog lastig om zelf oplossingen te bedenken en daar help ik haar dan bij. Maar tot nu komen we er altijd wel weer uit en lukt het haar om weer groen te worden.

Je kunt hem ook goed inzetten bij kinderen die erg boos kunnen worden. Bespreek dan met je kind wat nodig is om weer rustig (groen) te worden. Het boek Draakje Vurig is te koop in mijn praktijk, pinnen is mogelijk.

Kom je er zelf niet uit? Stuur dan even een berichtje.

Spanningsmeter-Draakje-Vurig-Superkids-Coaching-Gouda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *