De gedachtevlieger

Gedachtenvlieger-piekeren-kindercoach-gouda-superkids-coach

Mediteren

Ik weet het, het klinkt heel zweverig. Niet echt iets waar ik voor sta. Maar mediteren is zeker niet zo zweverig als dat je denkt! Het kan helpend zijn om te ontspannen en je gedachten te ordenen.

Piekergedachten

Kinderen kunnen kampen met piekergedachten. Dit zijn niet helpende/belemmerende gedachten, die ik tijdens mijn coachgesprekken ‘onéé! gedachten noem. Deze gedachten kunnen jouw kind behoorlijk in de weg zitten. Ze beginnen te twijfelen aan zichzelf of kunnen er niet van in slaap komen. Deze gedachten komen het vaakst voor bij de ‘denkers’ onder ons. Hersenen kunnen gedachten uitzenden die 100% niet waar zijn. Maar wij kunnen deze gedachten wel voor waar aanzien. Helaas werkt ons brein zo. Wel kan ik kinderen leren deze onéé! gedachten te herkennen en ze niet al te serieus te nemen.

Wat als mijn kind toch erg in die onéé-gedachten blijft hangen?

Speciaal voor de piekerkinderen heb ik een meditatie ontwikkeld om deze gedachten van zich af te leren zetten. Ik neem ze in dit verhaal mee naar het strand. Het kind mag op het strand een vlieger oplaten en al deze onée! gedachten aan de vlieger hangen. Als de vlieger hoog in de lucht is, knipt het kind het touwtje van de vlieger door. Zo verdwijnen die nare onéé! gedachten. Vervolgens mogen ze oké gedachten bedenken die hiervoor in de plaats komen. Je kind zal merken dat deze gedachten hem of haar helpen om zich weer beter te voelen.

Interesse in de meditatie?

Je kunt de meditatie ‘Gedachtevlieger’ GRATIS in je mailbox ontvangen. Interesse? Stuur dan even een berichtje.

of

Klik hier om te beluisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *