5 Sinterklaastips voor ouders van onrustige kinderen

Sinterklaas-superkids-coaching-kindercoach-gouda
  • Hoe reageer jij op Sinterklaas en zijn pieten? Ben jij de rust zelve in die periode of stuiter jij zelf ook in het rond? Weet dat je jouw eigen spanning (ook positieve spanning) over kunt brengen op je kinderen. Actie-> reactie. Dus hou je een klein beetje in wanneer de stoomboot aan land komt. Is je kind wat angstig voor Sint en zijn Pieten, houd dan afstand en forceer geen ‘handje’.
  • Maak vooraf duidelijke afspraken. ‘Giet het in een structuur’. Bijvoorbeeld elke zaterdag mogen de kinderen hun schoen zetten. Dat geeft de rest van de week meer rust, want de kinderen weten exact waar ze aan toe zijn. Tip: ik weet dat de Zeeman dit jaar een super mooie Sinterklaaskalender heeft om in te vullen.
  • Zet de schoen niet ’s avonds voor het slapen gaan. Een hele nacht wachten is enorm lang én spannend! Hierdoor gaan kinderen laat slapen en/of zijn ’s ochtends extreem vroeg wakker. Zet bijvoorbeeld de schoen voor het douchen s’avonds. En na het douchen is de schoen al gevuld! Piet was vroeg die avond. Zo kan jouw kind rustig(er) de nacht in.
  • Beperk de ‘Sinterklaasparty’s’. Werkelijk bijna elke familie, buurt, sportvereniging, clubje, groepje, etc. heeft wel een eigen Sinterklaasfeest. Super leuk natuurlijk al die initiatieven, maar voor kinderen ook behoorlijk vermoeiend. Kies bewust welke feestjes passend is bij jouw kind en skip er ook een paar. Zo overkom je een overload aan pakjes, prikkels en drukte.
  • Doe niet te hysterisch over ‘het verhaal’ van Sinterklaas. Hou het verhaal klein en simpel. Kijk goed naar je kind wat het nodig heeft. Vertel je het geheim of laat je het nog even? Het is niet zo dat de magie rondom de Sinterklaas plots weg is, wanneer je kind weet hoe de vork in de steel zit. Kinderen (zeker jonge kinderen) kunnen alsnog helemaal opgaan in de sfeer en magie van dat moment. Denk maar eens terug aan jouw eigen Sinterklaastijd.

Fijne Sinterklaastijd met elkaar! ❤️