Blogs

Wolven in bed

Superheld-Superkids-Coaching-kindercoach-Gouda

Spannende televisie

Ik heb gesproken met een meisje die ontzettend bang was in bed en hierdoor moeilijk in slaap kon komen. Ze had eerder een spannende tekenfilm gezien over wolven die achter een hertje aan zaten. In bed kwam elke keer dat beeld van die wolven naar boven en was ze bang dat de wolven naar haar toe zouden komen.

Wat kan je doen tegen een angstig beeld?

Ik heb gevraagd om haar ogen dicht te doen en het beeld van die wolven op te roepen. Ze mocht ze vervolgens omschrijven van mij. Daarna heb ik haar gevraagd om de wolven te veranderen in iets dat ze super grappig vind. Ze koos ervoor om de wolf een clownsneus op te zetten en hem hele grote paarse clownsschoenen aan te trekken. De wolf struikelt elke keer over deze grote schoenen. Hij heeft een grappige stippeltjes-blouse aan met een bloemetje. En elke keer als je in het bloemetje knijpt, spuit deze water. Ze moest erg lachen om haar eigen fantasie.

Nadat ze haar ogen heeft geopend, vroeg ik haar of de wolven nog steeds eng zijn. Ze zei:’nee, ik vind ze nu erg grappig. En als ik bang weer ben, dan doe ik mijn ogen dicht en maak ik er de volgende keer een baby van met een speentje en een luier’. We hebben er samen hartelijk om gelachen.

Dit meisje is duidelijk een BEELDDENKER. Zij heeft niets aan bijvoorbeeld de woorden:’wolven komen helemaal niet in jouw kamer, de deur zit beneden op slot’. Door haar beeld van de wolven te veranderen, is ook gelijk haar angst afgenomen.

Kom je er zelf niet uit?

Is jouw kind ook weleens angstig en lukt het je niet deze weg te nemen? Ik beschik over diverse technieken om jouw kind te helpen zijn of haar angst te overwinnen. Neem dan even contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *