Trainingen

De meerwaarde van groepstrainingen is dat kinderen erkenning vinden bij elkaar en van elkaar kunnen leren. Daarnaast kan theorie gelijk worden geoefend met groepsgenoten in een veilige leeromgeving. De groepstrainingen worden in mijn praktijkruimte gegeven. Scholen, verenigingen en BSO’s kunnen mij ook benaderen.

Zijn de kosten voor jou te hoog? Het Brede School Kinderfonds is een vangnet om materiële ondersteuning te bieden aan kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Op grond van artikel 25 van de Wet op de omzetbelasting ben ik vrijgesteld van BTW.

Bikkeltrainingen (4-7 jr en 8-12 jr)

Voor weerbaarheid en sociale skills

Data start nieuwe Bikkeltraining: 

Start woensdag 5 april (4-7 jr)   14:30-15:30 (1 plekje vrij)

Start maandag 8 mei (4-7 jr) 16:00-17:00 (VOL)

Start woensdag 4 okt 2023 (4-7 jaar) 14:30-15:30 (3 plekjes vrij)

Duur: 6 bijeenkomsten van 60 min.
Kosten: €225,- per deelnemer of €995,- per groepje (max. 7 kinderen).  Één plekje per groepje is vrij voor een deelnemer rond bijstandsniveau (75% korting). Individueel de training volgen kan ook voor €465,-.

Meer zelfvertrouwen, beter over jezelf denken en relaxter zijn in nieuwe situaties. Dat is de kern van de Bikkeltraining. De kinderen leren de drie Bikkeltips te beheersen: stevige houding, rustige stem en blik vooruit! Deze tips zijn bijvoorbeeld goed toe te passen bij ‘nee’ durven zeggen en leren omgaan met kritiek. Steeds komen de relaties tussen gebeurtenis, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen terug. Kinderen komen beter voor zichzelf op en staan stabiel en zelfbewust in het leven. Interesse? Neem dan even contact op.

Bikkeltraining-gouda

 

LEF! Faalangsttraining

Duur: 5 bijeenkomsten
Kosten: €790,50 per groepje (max. 8 personen) of €165,- p.p.  Wil je dat jouw dochter de training individueel bij mij volgt? Dat kan voor €369,-
Geschikt voor kinderen uit: Groep 5/6/7/8

Twijfelt jouw kind aan zichzelf en/of is jouw kind bang om fouten te maken? Dan is deze praktische training heel passend! De deelnemers leren in vijf bijeenkomsten om faalangst de baas te worden. Dit doen we door middel van leuke oefeningen en gesprekken met elkaar. Want echt, de deelnemers zullen merken dat zij niet de enige zijn die last heeft van faalangst! En met elkaar gaan we de strijd tegen deze faalangst aan. Durft jouw kind deze strijd ook aan te gaan? Neem dan contact op. Dan is de eerste stoere stap al gezet.

In Gouda geef ik de LEF! Faalangsttraining regelmatig in opdracht van de Brede School Gouda aan kinderen van de Goudse basisscholen (naschoolse activiteit). Deelnamekosten via de Brede School bedraagt €2,50. Kijk even op de website van de Brede School wanneer de volgende mogelijkheid is om deel te nemen aan de training.

Faalangsttraining-Faalangst-kindercoach-gouda-Annemarie-van-Velde  Zij hebben meer LEF!

De Bikkeltraining is heel erg leuk en gezellig. En Annemarie is ook lief. En ik heb er iets van geleerd

R. (10 jaar) over de Bikkeltraining

Ik vond de Bikkeltraining erg leuk, leerzaam en het was grappig. Annemarie is een grappig en gezellig persoon. Het was leerzaam

Roos (11 jaar) over de Bikkeltraining

‘De Bikkeltraining vond ik echt leuk! Ik heb veel geleerd. Annemarie, je hebt het echt goed gedaan!’

Aaliya (12 jaar) over de Bikkeltraining

“Ons dochtertje (8) heeft last van faalangst. Ze is 2x alleen bij Annemarie geweest en ze heeft de LEF training gevolgd. Wat een top coach! Ons dochtertje heeft zoveel handvatten gekregen waardoor haar faalangst veel minder is! Ze piekert minder en staat luchtiger in het leven. We zijn heel blij dat Annemarie op ons pad gekomen is! De trainingen waren heel ontspannen en gezellig. Ons dochtertje ging er graag heen!”

Moeder van R. (8 jaar)

“Ik geef Annemarie en de faalangsttraining een 9. Ik dacht dat de training heel anders zou gaan. Ik heb heel veel geleerd. Ik heb geleerd dat het niet erg is om fouten te maken.”

T. (9 jaar) over de LEF! Faalangsttraining

‘Ik geef de training een 10 omdat het een leuke training was! Annemarie is een hele lieve juf en kan goed lesgeven. Ik heb geleerd dat fouten maken mag!’ 

D. (8 jaar) over de LEF! faalangsttraining

“Ik weet nu wat ik moet doen als ik faalangst heb. Zo heb ik geleerd dat fouten maken mag en hoe je faalangst de baas kunt worden. Daarom geef ik de LEF! Faalangsttraining een 10!”

M. (9 jaar) over de LEF! Faalangsttraining

“Samen met Annemarie heb ik najaar 2017 de training Zelfvertrouwen gegeven voor kinderen uit de bovenbouw. Ik ken Annemarie als een enthousiaste en betrokken collega. Naar de kinderen toe weet zij goed aansluiting te vinden; zo was zij goed in staat om naast het programma flexibel in te spelen op wat zich voordeed tijdens de training en ook het programma in zijn geheel aan te passen aan deze specifieke doelgroep. Bij de evaluatie kon zij zorgvuldig teruggeven welke ontwikkeling elk kind tijdens de training had doorgemaakt en welke hulp zij evt. verder zou adviseren. Annemarie is in het bezit van leuk en leerzaam materiaal om in te zetten.”

Voormalig collega Famke, School Maatschappelijk Werker bij Kwadraad

“Mijn zoon Simon heeft via zijn school een cursus over zelfvertrouwen gevolgd. Deze training werd gegeven door Annemarie. Tijdens de training kwamen o.a. aan bod: leren luisteren, zelfvertrouwen, nee zeggen en kritiek krijgen. Simon vond vooral de spelelementen die in de training zaten erg leuk, maar ook het huiswerk werd enthousiast gemaakt door hem. Simon is door de training echt gegroeid. Hij heeft meer inzicht gekregen in hoe hij beter kan reageren in lastige situaties. Hij heeft geleerd hoe hij om kan gaan met driftbuien die hij voorheen vaak had. Hij heeft geleerd dingen te negeren in plaats van gelijk boos te worden. Ook had hij weleens moeite met nee zeggen tegen vriendjes als hij ergens geen zin in had, terwijl hij nu vaker zegt en doet wat hij zelf wil. Het contact met Annemarie verliep ook erg prettig. Regelmatig belde ze even als er bijzonderheden waren of om mij op de hoogte te houden over de voortgang van de training. Ik ben erg blij dat ik Simon mee heb laten doen aan de cursus, want hij staat er zeker steviger door in zijn schoenen!”

Moeder van Simon (10 jaar)