Trainingen

Superkids Coaching biedt Bikkeltrainingen, een cursus Zelfverdediging voor meisjes, de Brugklastraining en de LEF! Faalangsttraining. De meerwaarde van groepstrainingen is dat kinderen erkenning vinden bij elkaar en van elkaar kunnen leren. Daarnaast kan theorie gelijk worden geoefend met groepsgenoten in een veilige leeromgeving. De groepstrainingen worden in mijn praktijk of in de gymzaal gegeven. Scholen, verenigingen en BSO’s kunnen mij ook benaderen.

Zijn de kosten voor jou te hoog? Het Brede School Kinderfonds is een vangnet om materiële ondersteuning te bieden aan kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Op grond van artikel 25 van de Wet op de omzetbelasting ben ik vrijgesteld van BTW.

Bikkeltrainingen (4-7 jr en 8-12 jr)

Voor weerbaarheid en sociale skills

Duur: 6 bijeenkomsten van 60 min.
Kosten: €180,- per deelnemer of €995,- per groepje (max. 7 kinderen).  Één plekje per groepje is vrij voor een deelnemer rond bijstandsniveau (75% korting). Individueel de training volgen kan ook voor €445,-.

Meer zelfvertrouwen, beter over jezelf denken en relaxter zijn in nieuwe situaties. Dat is de kern van de Bikkeltraining. De kinderen leren in deze therapeutische weerbaarheidstraining ‘nee’ zeggen en omgaan met kritiek. Ze leren de drie Bikkeltips beheersen: stevige houding, rustige stem en blik vooruit! Steeds komen de relaties tussen gebeurtenis, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen terug. Kinderen komen beter voor zichzelf op en staan stabiel en zelfbewust in het leven. Interesse? Neem dan even contact op.

Bikkeltraining 4 t/m 7 jaar start op 1 juni van 16:00- 17:00
Bikkeltraining 8 t/m 12 jaar start op 1 september om 16:30-17:30

Bikkeltraining-gouda

 

 

 

Brugklastraining

Duur: 4 bijeenkomsten einde schooljaar groep 8 en 1 terugkom-middag in september. Geschikt voor groep 8-ers.
Kosten: €75,- per deelnemer of €525,- per groepje op school. Individueel volgen? Dan zijn de kosten €250.- p.p.

De brugklas, een grote stap! Van oudste van de basisschool, naar een brugpieper. Vragen die de kop op kunnen steken zijn; Hoe maak ik nieuwe vrienden? Zullen mijn nieuwe klasgenoten mij überhaupt aardig vinden? Hoe gedraag ik mij op mijn eerste schooldag? En hoe werkt het met al die lokalen en al verschillende docenten? Maar ook, hoe kan ik op een veilige manier omgaan met social media? De training bestaat uit handige tips en tricks om goed voorbereid de stap naar het middelbaar onderwijs te kunnen maken. Daarnaast gaan we ook aan de slag met een supercool brugklasspel!

Dit jaar organiseer ik op 19 mei om 13:30 een Brugklasmiddag waarin ik de high lights uit de training aan bod laat komen. Kosten: €35,00 p.p.
Nog 3 plekjes vrij.

brugklastraining-superkids-coaching-kindercoach-gouda

 

Zelfverdediging voor meiden (9-12 jr en 12-16 jr)

Duur: 6 bijeenkomsten van 60 minuten.
Kosten: €150,00 per persoon en een oud shirt met mouwen.  Wil jouw dochter liever individueel aan de slag met mij? Dat kan voor €380,-
Groepsgrootte: Maximaal 5 meiden, voor een veilig klimaat.

Het is de angst van iedere ouder, dat iemand over de grens van jouw lieve meid is heen gegaan en zij zichzelf onvoldoende heeft kunnen verdedigen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan ongewenste aanrakingen en/of pestgedrag. In deze cursus gaan we:

  • ontdekken wat wel oké gedrag is en wat niet
  • bekijken we waar onze eigen grenzen liggen
  • gaan we leren hoe we zelfvertrouwen kunnen uitstralen, waardoor we automatisch al sterker in onze schoenen staan
  • leren we verbaal voor onszelf op te komen
  • gaan we leren om fysiek onze grenzen te bewaken

Interesse? Meld je alvast aan voor een plekje.

cursus-zelfverdediging-voor-meiden-gouda

LEF! Faalangsttraining (8-10 jr)

Duur: 5 bijeenkomsten
Kosten: €770,50 per groepje (max. 8 personen) of €125,- p.p.  Wil je dat jouw dochter de training individueel bij mij volgt? Dat kan voor €299,-

Twijfelt je kind aan zichzelf en/of is je kind bang om fouten te maken? Dan is deze praktische training heel passend! Je kind leert in vijf bijeenkomsten om faalangst de baas te worden. Dit doen we door middel van leuke oefeningen en gesprekken met elkaar. Want echt, je kind zal merken dat hij of zij niet de enige is die hier last van heeft! En met elkaar gaan we de strijd tegen deze faalangst aan. Durft jouw kind ook? Neem dan contact op. Dan is de eerste stoere stap al gezet.

In Gouda geef ik de LEF! Faalangsttraining in opdracht van de Brede School Gouda. De training wordt meerdere keren per jaar aangeboden aan kinderen uit groep 4,5 en 6. Deelnamekosten via de Brede School bedraagt €2,50. Kijk even op de website van de Brede School wanneer de volgende mogelijkheid is om deel te nemen aan de training.

Faalangsttraining-Faalangst-kindercoach-gouda-Annemarie-van-Velde  Zij hebben meer LEF!

Het was gezellig en we hebben ook nog wat te drinken en eten gekregen. Aan het einde hebben we een leuk spel gedaan. Annemarie is vrolijk en gezellig

Elisa over de Brugklasmiddag

Annemarie is een aardige coach die zelf ook dingen durft te delen. Ze helpt, is begripvol, bedenkt leuke opdrachten en kan enthousiast vertellen. Het voelt veilig. Ik heb goede tips gekregen

Karlijn over de Brugklasmiddag

“Ons dochtertje (8) heeft last van faalangst. Ze is 2x alleen bij Annemarie geweest en ze heeft de LEF training gevolgd. Wat een top coach! Ons dochtertje heeft zoveel handvatten gekregen waardoor haar faalangst veel minder is! Ze piekert minder en staat luchtiger in het leven. We zijn heel blij dat Annemarie op ons pad gekomen is! De trainingen waren heel ontspannen en gezellig. Ons dochtertje ging er graag heen!”

Moeder van R. (8 jaar)

“Ik geef Annemarie en de faalangsttraining een 9. Ik dacht dat de training heel anders zou gaan. Ik heb heel veel geleerd. Ik heb geleerd dat het niet erg is om fouten te maken.”

T. (9 jaar) over de LEF! Faalangsttraining

‘Ik geef de training een 10 omdat het een leuke training was! Annemarie is een hele lieve juf en kan goed lesgeven. Ik heb geleerd dat fouten maken mag!’ 

D. (8 jaar) over de LEF! faalangsttraining

“Ik weet nu wat ik moet doen als ik faalangst heb. Zo heb ik geleerd dat fouten maken mag en hoe je faalangst de baas kunt worden. Daarom geef ik de LEF! Faalangsttraining een 10!”

M. (9 jaar) over de LEF! Faalangsttraining

“Annemarie en de Brugklastraining krijgen een 9 van mij. Ik vind Annemarie aardig. Ik heb nu een goed gevoel bij de brugklas en weet nu hoe ik om moet gaan met pesters.”

L. (12 jaar) over de Brugklastraining

“Ik geef de brugklastraining een 10, omdat de training mij moed en zelfvertrouwen heeft gegeven. Ik heb geleerd hoe ik om moet gaan met pesters en hoe ik lichaamstaal kan lezen. Ook heb ik geleerd hoe ik een goede planning kan maken en nog veel meer!”

W. (12 jaar) over de Brugklastraining

“Ik geef Annemarie een 9, ze is aardig en ze gaat goed op dingen in. De training heeft mij sterker gemaakt. Ook heb geleerd hoe ik op nieuwe klasgenoten afstap en hoe ik kan invoegen in een groep. En ik heb leren plannen. Eigenlijk heb ik heel veel geleerd! Nu weet ik hoe alles in de Brugklas gaat.”

M. (12 jaar) over de Brugklastraining

“Samen met Annemarie heb ik najaar 2017 de training Zelfvertrouwen gegeven voor kinderen uit de bovenbouw. Ik ken Annemarie als een enthousiaste en betrokken collega. Naar de kinderen toe weet zij goed aansluiting te vinden; zo was zij goed in staat om naast het programma flexibel in te spelen op wat zich voordeed tijdens de training en ook het programma in zijn geheel aan te passen aan deze specifieke doelgroep. Bij de evaluatie kon zij zorgvuldig teruggeven welke ontwikkeling elk kind tijdens de training had doorgemaakt en welke hulp zij evt. verder zou adviseren. Annemarie is in het bezit van leuk en leerzaam materiaal om in te zetten.”

Voormalig collega Famke, School Maatschappelijk Werker bij Kwadraad

“Mijn zoon Simon heeft via zijn school een cursus over zelfvertrouwen gevolgd. Deze training werd gegeven door Annemarie. Tijdens de training kwamen o.a. aan bod: leren luisteren, zelfvertrouwen, nee zeggen en kritiek krijgen. Simon vond vooral de spelelementen die in de training zaten erg leuk, maar ook het huiswerk werd enthousiast gemaakt door hem. Simon is door de training echt gegroeid. Hij heeft meer inzicht gekregen in hoe hij beter kan reageren in lastige situaties. Hij heeft geleerd hoe hij om kan gaan met driftbuien die hij voorheen vaak had. Hij heeft geleerd dingen te negeren in plaats van gelijk boos te worden. Ook had hij weleens moeite met nee zeggen tegen vriendjes als hij ergens geen zin in had, terwijl hij nu vaker zegt en doet wat hij zelf wil. Het contact met Annemarie verliep ook erg prettig. Regelmatig belde ze even als er bijzonderheden waren of om mij op de hoogte te houden over de voortgang van de training. Ik ben erg blij dat ik Simon mee heb laten doen aan de cursus, want hij staat er zeker steviger door in zijn schoenen!”

Moeder van Simon (10 jaar)