Sport PLUS

Sport PLUS 

Sport PLUS is een leuke en uitdagende mix van diverse sporten en spellen. Daarnaast besteed ik aandacht aan lichaamstaal, zelfvertrouwen uitstralen, omgaan met emoties, weerbaarheid en zelfverdediging. Elementen uit de therapeutische Bikkeltrainingen zullen hierin verweven zijn. Elke week is het weer een feestje om deze les te mogen geven!

Lars 6 jaar: ‘Woensdag is mijn favoriete dag. Lekker sporten bij Annemarietje!’

Sporten voor kinderen

Sport PLUS is daarom ook zeer geschikt voor kinderen die onzeker zijn, gepest worden, hun eigen emoties niet begrijpen of moeite hebben om hun grenzen aan te geven. Door zowel fysiek als mentaal met de kinderen aan de slag te gaan, zullen zij zich letterlijk en figuurlijk sterker in hun schoenen voelen staan. Verder zullen we oefeningen gaan herhalen, zodat de kinderen merken dat ze echt steeds beter worden. Juist deze succeservaringen zijn een bootst voor het zelfvertrouwen!

We bouwen o.a. de meest uitdagende hindernisbanen. Soms bouw ik ze zelf, maar soms ook samen met de kinderen. We kunnen hier dan zo snel mogelijk over heen racen, maar het is ook uitdagend om een circuit te doorlopen zonder dat je iets ziet. Dat laatste natuurlijk wel met de hulp van een maatje. We doen ook bal- en tikspelen, leren stevig te staan en zelfverdedigingsoefeningen. Voor ieder wat wils dus! En tussendoor bespreek ik thema’s die te maken hebben met de sociaal emotionele ontwikkeling. Meer weten? Ik heb een BLOG geschreven over het idee achter SportPLUS.

 

Voor wie?
Ieder kind tussen de 5 en 8 jaar.

Wanneer:
Elke woensdagmiddag en elke vrijdagmiddag
(m.u.v. van de schoolvakanties)

Tijdstip:
Woe: 15:00 – 15:45 / Vrij: 15:30-16:15

Waar:
Gymzaal van het Kespercollege (Nansenstraat 40a)

Kosten:
GRATIS PROEFLES en daarna €6,00* per les
(maandelijks opzegbaar)

Meedoen?
Leuk! Opgeven kan hier.

* Prijzen zijn incl. btw.

Herkennen van emoties

Uitdagend circuit

Stevig staan