Sport PLUS

Sport PLUS 

Sport PLUS is een leuke en uitdagende mix van diverse sporten en spellen. Daarnaast besteed ik aandacht aan lichaamstaal, zelfvertrouwen uitstralen, omgaan met emoties, weerbaarheid en zelfverdediging. Elementen uit de therapeutische Bikkeltrainingen zullen hierin verweven zijn. Elke week is het weer een feestje om deze les te mogen geven!

Lars 6 jaar: ‘Woensdag is mijn favoriete dag. Lekker sporten bij Annemarietje!’

I.v.m. een zeer ongelukkige val van een paard, zal dit schooljaar geen SportPLUS meer gegeven worden. Onduidelijk is nog of- en wanneer ik deze activiteit weer zou kunnen hervatten.

Sporten voor kinderen

Sport PLUS is daarom ook zeer geschikt voor kinderen die onzeker zijn, gepest worden, hun eigen emoties niet begrijpen of moeite hebben om hun grenzen aan te geven. Door zowel fysiek als mentaal met de kinderen aan de slag te gaan, gaan zij zich letterlijk en figuurlijk sterker in hun schoenen staan. Verder zullen we oefeningen gaan herhalen, zodat de kinderen merken dat ze echt steeds beter worden. Juist deze succeservaringen zijn een bootst voor het zelfvertrouwen!

We bouwen o.a. de meest uitdagende hindernisbanen. Soms bouw ik ze zelf, maar soms ook samen met de kinderen. We kunnen hier dan zo snel mogelijk over heen racen, maar het is ook uitdagend om een circuit te doorlopen zonder dat je iets ziet. Dat laatste natuurlijk wel met de hulp van een maatje. We doen bal- en tikspelen, leren stevig te staan en zelfverdedigingsoefeningen. Voor ieder wat wils dus! En tussendoor bespreek ik thema’s die te maken hebben met de sociaal emotionele ontwikkeling. Meer weten? Ik heb een BLOG geschreven over het idee achter SportPLUS.

 

Voor wie?
Ieder kind van  5 t/m 8 jaar.

Wanneer:
Elke woensdagmiddag
(m.u.v. van de schoolvakanties)

Tijdstip:
15:30-16:15

Waar:
Gymzaal Colombuslaan
Columbuslaan 2, 2803 ET Gouda (wijk Bloemendaal)

Kosten:
Gratis proefles en daarna €6,25 per les (maandelijks opzegbaar)

Meedoen? 
Leuk! Opgeven kan hier.

Zijn de kosten voor jou te hoog? Het Brede School Kinderfonds is een vangnet om materiële ondersteuning te bieden aan kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Emoties herkennen

Hoe kom je los?

Stevig staan

Uitdagend circuit

“Hartstikke bedankt voor je SportPLUS lessen Annemarie! Zelfs de juffen vonden dat ze sociaal emotioneel een grote sprong heeft gemaakt! Van heel onzeker en faalangstig naar een zelfverzekerde meid die klaar is voor groep 3! Alle lof voor jou!”

Moeder van Gaby (7 jaar)

“Onze dochter van 8 sport sinds kort bij Annemarie haar SportPLUS programma. Iedere week is het weer een feestje om ernaartoe te gaan. De kinderen in de groep voelen zich vertrouwd en gehoord en kunnen zichzelf zijn. Annemarie weet een veilige omgeving te creëren waarin kinderen snel meer zelfvertrouwen opbouwen en gezond bewegen. De combinatie van sporten en ‘praten’ zorgt voor een hele natuurlijke coaching. Ik kan coach Annemarie en het concept van SportPLUS van harte aanbevelen bij iedereen!”

Moeder van Saar (8 jaar)

“Ik beveel de SportPLUS zeker aan! Onze dochter is enorm gegroeid en staat veel steviger in haar schoenen.
De gym-spellen vindt ze ook super leuk en elke week verzint Annemarie weer nieuwe dingen. Het maakt niet uit wat ze gaan doen,  alles is leuk zegt mijn dochter!! Ik ben heel enthousiast over de SportPLUS, zeker een echte aanrader! Annemarie is een super coach en ontzettend meedenkend. Mijn dochter zegt altijd: ‘Annemarie is heeeeel lief’. ;-)”

Moeder van Zoë (7 jaar)