Schoolziek

kindercoach-Gouda-schoolziek

Zes December

Op 6 december rond 11:30 gaat de telefoon. Celine, onze pleegdochter van 5 jaar, is volgens de meester niet lekker. In één oogopslag zie ik dat het allemaal wel meevalt met haar. Haar ogen staan nog helder en ze heeft thuis praatjes genoeg. Ik vermoed dat ze overprikkeld is van gisteren. Sinterklaasviering op school en pakjesmiddag met de familie daarna. We crashen samen op de bank onder een kleedje, kijken een film en kroelen veel. Daarna hebben we even lekker lang de hond uitgelaten. Een frisse neus halen in de natuur werkt heel ontprikkelend bij haar is onze ervaring. Aan de hand van de spanningsmeter uit het boekje ‘Draakje vurig’ peil ik haar stemming. Het draakje was op school diep rood en einde van de middag is het draakje nog half oranje en half groen. Gelukkig, het gaat weer beter met haar.

Zeven december

Maar de volgende ochtend tijdens het aankleden zegt Celine: ’Mama, ik voel mij niet zo lekker’. Na een gesprekje kwam eruit dat er op school wat kleine akkefietjes waren geweest, waardoor ze zich even niet zo fijn voelt op school. Ze begint te huilen. Vervolgens kroelen even flink samen. Ik beloof dat Chris op school met haar naar de meester gaat om het op te lossen. Tijdens het ontbijt zie ik haar worsteling met het eten. Die frons op haar voorhoofd is goed zichtbaar. Ik voel dat mijn hart ineen krimpt. Ik ben geraakt door haar struggles. Lief meisje, vaak zo’n stoere grote mond, maar wat ben je toch eigenlijk kwetsbaar! Ik kijk mijn man Chris aan en merk dat mijn ogen vochtig worden. Dit is moedergevoel. Een oer gevoel diep in mij. Een gevoel dat ik er alles voor over heb om dat rotgevoel bij Celine weg te nemen.

Hulp vragen is echt oké!

Ik besef mij door deze ervaring wederom hoe ouders zich voelen als zij contact zoeken met mij om hulp voor hun kind. Zij maken zich ook zorgen en voelen de struggles van hun kind. Ik vind het zo waardevol dat ikzelf ook moeder ben. Moeder van een meisje met een rugzak. Ik ben van mening dat mij dat helpt om andere ouders beter te begrijpen. Ik ben dankbaar voor de specialistische hulpverlening die wij om ons heen hebben staan. We snappen de problematieken van onze pleegdochter zoveel beter! En hoe fijn is het dat ik de coach kan zijn voor andere ouders die zich zorgen maken over hun kind! Ik doe dat met heel veel liefde.

Merk jij dat je kind vastloopt of heb je een opvoedvraag? Laat het mij dan vooral even weten, ik loop graag een stukje met jullie mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *