Over Mij

Over mij

Omdat een goede ‘klik’ de basis is van een fijne samenwerking is het misschien prettig om vooraf al wat over mij te weten. Dus bij deze!

Ik ben Annemarie van Velde, getrouwd met Chris en een hele trotste pleegmoeder van Celine (5 jaar oud). Celine is inmiddels ons 12e pleegkind. Voorheen hebben we voornamelijk weekend- en crisis pleegzorg gedaan, maar Celine mag bij ons opgroeien totdat ze volwassen is en op eigen benen kan – en wil – staan. Door het pleegouderschap heb ik voor diverse opvoedkundige uitdagingen gestaan de afgelopen 8 jaar, maar ook heel veel mooie en bijzondere momenten meegemaakt. Ik schrijf graag blogs over mijn eigen ervaringen als (pleeg)moeder. Want ook voor een kindercoach is opvoeden soms een hele uitdaging!

Daarnaast weet pas sinds 8 jaar dat ik hooggevoelig ben. Wat had ik dit graag veel eerder geweten. Dat zou mij in mijn kindertijd echt geholpen kunnen hebben om mijzelf wat beter te begrijpen en mijn grenzen meer te bewaken. Een kindercoach zou voor mij vroeger echt heel fijn geweest zijn. Inmiddels weet ik gelukkig goed om te gaan met deze karaktereigenschap. Ik heb gewoon bovengemiddeld veel tijd voor mijzelf nodig en daar ben ik nu helemaal oké mee! Daarnaast heb ik ook de positieve kanten van mijn hooggevoeligheid ontdekt. Ik beschik over een groot empathisch vermogen en voel feilloos aan wat de ander nodig heeft. Hoe mooi is het dat ik mijn hooggevoeligheid kan inzetten in mijn werk!

In mijn vrije tijd geniet ik heel erg van mijn gezin; het samen zijn met elkaar en leuke dingen ondernemen. Ik hou van ‘buiten zijn’ en ben dan ook regelmatig bij het water te vinden op een bodyboard, supboard, boot of schaatsen. En bijna wekelijks cross ik door de bossen op een mountainbike. Verder ben ik gek op gezelschapsspelletjes met familie en vrienden.

Nog weer weten? Laats was ik voor Indebuurt Gouda de Gouwenaar van de week! Lees het hele verhaal.

Over mijn opleiding

Tijdens mijn stageperiode voor mijn hbo-studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb ik 10 maanden gewerkt als School Maatschappelijk Werker (SMW-er). Alles viel op zijn plek; in de hulpverleningstrajecten met kinderen en in de samenwerking met ouders/ verzorgers en leerkrachten heb ik mijn passie ontdekt! Daarnaast heb ik diverse trainingen mogen ontwikkelen en geven. Ook na mijn stageperiode heb ik als betaalde kracht mijn werkzaamheden als SMW-er mogen voortzetten. Ik heb mij toen voornamelijk bezig gehouden met het verder ontwikkelen van het trainingsaanbod en het geven van weerbaarheidstrainingen. Een super waardevolle tijd! Daarna heb ik met succes de opleiding kindercoach afgerond. En ook nu houd ik mijn kennis up to date door met regelmaat trainingen en workshops te volgen.

Over mijn coachpraktijk

Omdat ik een juiste balans wilde creëren tussen gezin en werk heb ik ervoor gekozen om, na mijn opleiding tot kindercoach, mijn eigen praktijk Superkids Coaching te beginnen. Een stap waar ik dagelijks veel plezier en voldoening uit haal. In mijn praktijk Superkids Coaching draag ik zorg voor een veilig klimaat waar iedereen zichzelf mag zijn en waar niet geoordeeld of veroordeeld wordt. Superkids Coaching staat voor een concrete, positieve en praktische benadering. Deze speerpunten komen ook terug bij de coachtrajectentrainingen en workshops. En omdat ik erin geloof dat sporten en bewegen ook onderdeel kunnen zijn van ‘je goed voelen’, heb ik Sport PLUS opgericht voor kinderen van 5-8 jaar. Daarnaast werk ik samen met de Brede School Gouda en heb hiervoor de Lef! faalangsttraining ontwikkeld. Deze geef ik meerdere keren per jaar aan kinderen uit groep 4,5,6 van de Goudse basisscholen .

Kortom, praktijk Superkids Coaching is voor mij de plek waar mijn opgedane kennis, expertise en passie samenvallen en wat mij past als een warme jas!