Leren afschermen voor prikkels

tekening-afleiden-prikkels-superkids-coaching-gouda

Bij de SportPLUS;

Voor de zomervakantie heb ik met de kinderen in de SportPLUS gesproken over je afschermen voor prikkels van buitenaf op momenten dat je last hebt van deze prikkels. De kinderen kregen een werkblad met daarop ‘zichzelf’ en ze mochten zelf bedenken welk ‘ding’ ze wilde gebruiken om zichzelf heen als soort scherm. Er werden mooie paraplu’s en bubbels getekend. Maar ook schilden, regenbogen en grote jassen zijn functioneel. Na afloop van de les werden de creaties in de kleedkamer al gedeeld met ouders en achteraf stuur ik altijd een appje met de uitleg van wat ik met de kinderen besproken heb.

De regenboog bubbel werkt!

Mijn pleegdochter doet op de vrijdagen ook mee aan mijn SportPLUS programma omdat zij precies in de doelgroep valt. Zij heeft een regenboog Leren afschermen voor prikkels getekend om zich af te schermen voor prikkels. Voor haar een waardevolle tool, want onze meid is nogal prikkelgevoelig.
Afgelopen week kwam ze uit school en vertelde dat het kindje naast haar enorm druk was geweest in de klas. Ze vertelde dat ze er eerst erg last van had gehad, maar toen dacht aan haar regenboog bubbel. Ze vertelde enthousiast dat de regenboog bubbel haar echt geholpen had. ‘Ik had er toen geen last meer van mama, ik deed gewoon de regenboog bubbel om mij heen!’ zei ze blij.

Heeft jouw kind ook last van prikkels? Wat zou hij/zij om zich heen willen trekken?