Een gemiste kans

superkids-coaching-kindercoach

Afgelopen zaterdag

Afgelopen zaterdag zijn we met onze pleegdochter naar een K3 show geweest. Een show met 70 min kinderplezier. We hadden een plekje vooraan op het hoogste balkon en hierdoor een goed overzicht over de zaal. Regelmatig werd mijn aandacht getrokken door vrolijk dansende kinderen ver beneden mij. Wat een blij gezicht!

Maar wat zie ik?

Ik heb mij werkelijk verbaasd over menig oplichtend mobieltje. Leuk om af en toe wat te filmen ter herinnering natuurlijk! Maar toen ik wat beter ging kijken zag ik dat deze ouders niet de show en hun kroost aan het filmen waren. Ze zaten op Facebook, een nieuwssite, Whatsapp of in hun mail. En naast zich was hun kind vol overgave de danspasjes van K3 aan het imiteren. En dat niet heel eventjes, maar ik heb sommige ouders vrijwel de hele show met hun aandacht in hun mobiel zien zitten. En dat baart mij wel zorgen moet ik zeggen. Oké, ik snap dat de liedjes van K3 na 10.000 keer gehoord te hebben niet heel verfrissend meer zijn.

Maar wat een gemis om de pretogen van je kind niet waar te nemen, dat ene danspasje van je kind te moeten missen, de verontwaardigde gebaren niet te zien als de Mottige Mot zijn snode plannetjes deelt. En dat allemaal omdat die smartphone brand in de handen van deze ouders en alle aandacht opslokt. 70 minuten duurt deze show, één uur en 10 minuten.

Volle aandacht

Gebruik die smartphone die 70 min alleen even om dat blozende gezichtje vast te leggen, K3 kort te filmen voor de napret thuis. Maar bovenal, stop dat ding weg! Wees met je volle aandacht in het hier en nu! Dat is niet zweverig, maar realiteit. Elk moment komt namelijk niet nog een keer, dus wees er met je volle aandacht bij. En vind je K3 niets? Focus je dan volledig op je kind en geniet van het plezier dat je kind heeft op dat moment. Voor deze ouders een gemiste kans…….

Heb je het te druk en lukt het je daarom niet je telefoon even opzij te leggen? Ik organiseer met regelmaat de toffe workshop ’timemanagement voor ouders‘. Kijk even in mijn agenda wanneer de volgende gepland staat. Je bent van harte welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *